У Ватикані все готово до запуску мікроблога Папи Римського Бенедикта XVI. За словами офіційного представника Святого престолу Федеріко Ломбарді, можливо, повідомлення понтифіка в Twitter з`являться вже до кінця поточного року, повідомляє РИА Новости.

   Рішення про те, щоб глава Римсько-католицької церкви почав регулярно публікувати короткі і доступні для пастви повідомлення через найпопулярніший сервіс мікроблогів, було прийнято ще в лютому.

   "Природно, понтифік буде особисто схвалювати кожне повідомлення", - пояснив у цьому зв`язку президент Папської ради із соціальних комунікацій архієпископ Клаудіо Марія Челлі.

Відео дня

    Мова йде, перш за все, про миттєве поширення головних ідей найбільш важливих виступів понтифіка й, можливо, його традиційних недільних проповідей. Відомо також, що у Ватикані вже кілька місяців тому зарезервували ім`я користувача @ BenedictusPPXVI. Звісно, ніхто не очікує, що 85-річний Папа Римський буде власноруч набирати твіти на гаджеті. Як відомо, понтифік не користується комп`ютером у повсякденному житті і пише свої богословські праці та книги по старинці від руки, причому простим олівцем.

Тим не менш, Бенедикт XVI одного разу вже відправляв повідомлення своїй багатомільйонній пастві. Це сталося в червні 2011 року при відкритті офіційного інформаційного порталу Ватикану. Тоді Папа написав: "Дорогі друзі, я тільки що запустив www.news.va. Слава Ісусу Христу! З моїми молитвами й благословенням, Бенедикт XVI".