Святий Престол засудив винних у скоєнні терористичних нападів на християн, що зібралися на недільній літургії. Про вибухи в найбільшому університеті міста Кано, в Нігерії, і в столиці Кенії – Найробі висловився прес-секретар Ватикану о. Федеріко Ломбарді.

«Нові теракти, які відбулися в Нігерії, а тепер і в Кенії під час відправи християнської літургії, це вражаючий факт, який треба рішуче засудити», – сказав о. Ломбарді.

Представник Ватикану закликав до солідарності з жертвами і громадами, які постраждали від цього жахливого насильства, яке відбулось під час свята віри,яке голосить любов і мир для усіх.

Відео дня

«Ми повинні продовжувати закликати всіх жителів, незалежно від релігійних відмінностей, не піддаватися спокусі впасти в спіраль людиновбивчої ненависті», – сказав о. Ломбарді.

Вчора вранці невідомі озброєні злочинці напали на вірних, які зібралися на літургії в найбільшому університеті міста Кано, в Нігерії. Як повідомляють, у нападі загинули 20 осіб і чимало отримали поранення.

До тепер ніхто не взяв на себе відповідальність за атаки. Упродовж багатьох місяців християни в Нігерії переживають серйозні напади з боку ісламських фундаменталістів зі секти Боко Харам.

У Найробі, Кенія, одна людина загинула та щонайменше 10 отримали поранення в результаті вибуху на початку служби в протестантській церкві «Дім чудес Божих». Йдеться про напад, пов`язаний з сомалійськими бійцями Аль-Шабаб, які звинувачують Кенію в порушенні територіального суверенітету Сомалі.

Католицький Оглядач