«Тримаючи сьогодні в руках освячену лозу, кажемо всій Україні й усьому світові, що хочемо будувати християнську Україну, щоб мир, істина та справедливий суд були правилами, засадами нашого життя. Лише тоді ми матимемо життєвий простір в Україні, де можна не просто виживати, а жити в повноті й гідності людини».

Такі слова сказав предстоятель Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав у Квітну неділю, одного з дванадцяти найбільших свят у літургійному році – Вхід Ісуса Христа в Єрусалим.

«Ми сьогодні цими посвяченими гілками кажемо, що для нас, християн, мир, істина та справедливий суд не є якоюсь гарною ідеєю, якимось простим бажанням. Мир, істина та справедливий суд є нашим Спасителем Христом. І сьогодні ми хочемо Його впровадити в наше суспільство як єдиного істинного Царя, у якому є наше спасіння, життя тимчасове і вічне», – промовляв Блаженніший Святослав до вірних.

Відео дня

Нехай сьогоднішній день, побажав Глава Церкви, для всіх нас буде доброю нагодою, щоб потім, коли ми вийдемо з храму й зануримося в щоденне життя, «ми впізнали там – на київських дорогах, дорогах України, – Христа, який кличе до миру, істини й праведного суду».

«Щоб з нами не сталося так, як з тими ізраїльтянами, які сьогодні вітають Христа, возвеличують Його, а за кілька днів скажуть Пилатові, що в них немає царя, крім кесаря, і закликатимуть розп’ясти Його. Щоб ми, християни, які так хочемо сьогодні будувати Україну на християнських засадах, завтра тих засад публічно не відреклися і знову не засудили на розп`яття нашого Спасителя, присутнього сьогодні в житті нашого народу», – наголосив Блаженніший Святослав.

Після Богослужіння предстоятель освятив вербу, щедро кроплячи численних вірних свяченою водою. Після того запросив усіх охочих відсвяткувати разом з ним Пасху в Києві. «А коли хтось від`їжджатиме додому, то бажаю наперед вам, вашим батькам, родині веселих пасхальних свят», – сказав Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ