Папа Римський Бенедикт XVI ввечері в Страсну п`ятницю очолив традиційний Хресний хід біля стін Колізею напередодні головного християнського свята - Великодня, який цього року католики відзначають 8 квітня. Учасники ходи навколо давньоримського амфітеатру зробили 14 зупинок - рівно стільки, скільки зробив Ісус, піднімаючись на Голгофу до місця свого розп`яття, повідомляє РИА Новости.

На різних етапах Хресної ходи Святе Розп`яття пронесли папський вікарій Риму кардинал Агостіно ВАЛЛІНІ, два монахи-францисканці, а також сім`ї з Італії, Ірландії, Буркіна-Фасо та Перу.

Звертаючись до тисяч віруючих, які прийшли в Страсну п`ятницю до Колізею, Папа Римський зазначив, що багато сучасних сімей перебувають у непростій ситуації через економічну кризу, але Христос завжди знаходиться поряд і допомагає своєю любов`ю долати труднощі.

Відео дня

"У наш час становище багатьох сімей посилюється хиткістю на роботі та іншими негативними наслідками, спровокованими кризою. Але ... в скорботах і труднощі ми не самотні, сім`я не самотня: Ісус присутній зі своєю любов`ю, підтримує своєю благодаттю, дає сили, щоб іти вперед", - сказав понтифік.

За словами Бенедикта XVI, саме до цієї любові Христа повинні звертатися люди, коли труднощі й заворушення можуть заподіяти шкоду їхньому життю та єдності сім`ї.