Папа Римський Бенедикт XVI вперше визнав наявність інакомислення в лоні католицької церкви. Понтифік очолив урочисті церемонії, приурочені до святкування "чистого / великого / четверга" Страсного тижня. Ранкова меса благословення єлею в соборі Святого Петра ознаменувалася безпрецедентною заявою предстоятеля про існування внутрішніх чвар у лоні самої церкви, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Нещодавно група священнослужителів однієї європейської країни опублікувала заклик до непокори, заохочуючи ігнорувати вищі рішення, зокрема, щодо церковного служіння й рукоположення священиків-жінок", - зазначив Папа Римський. Не називаючи імен, він висловив сумнів у тому, що непокора може стати вірним шляхом, але не піддав сумніву благі наміри авторів документа та підкреслив, що не схильний "спрощувати проблему".

Джерела в службі друку Святого Престолу пояснили, що Папа Бенедикт має на увазі петицію, поширену 19 червня 2011 330 католицькими священиками / із загального числа 2 тис./.

Відео дня

Головний редактор ватиканської газети "Оссеваторе романо" Джан-Марія ВІАН оцінив цей виступ Папи як свідчення його "твердого й ясного керівництва церковними справами".