Високопоставлений ватиканський ієрарх, президент Папської ради з культури кардинала Джанфранко РАВАЗІ назвав мафію антихристиянської субкультурою Італії, повідомило в неділю радіо Ватикану.

"Євангеліє не можна поєднати з мафією", - сказав кардинал і додав, що різні мафіозні групи в Італії, які видають себе за благочестивих католиків, насправді являють собою антихристиянські сили суспільства.

Коментуючи на радіо підсумки зустрічі представників Католицької церкви з атеїстами та невіруючими мислителями, кардинал повідомив, що діяльність мафії стала однією з основних тем обговорення. Зокрема, учасники намагалися відповісти на питання: "Якому Богу моляться мафіозі?".

Відео дня

Кардинал підкреслив, що в боротьбі з мафією особливе значення мають релігійні й моральні аспекти.

Останнім часом католицькі ієрархи Італії все частіше публічно виступають проти мафії, називаючи її "раковою пухлиною суспільства" та закликаючи паству проявляти до неї "нульову толерантність".

Зокрема, архієпископ італійського Неаполя кардинал Крешенціо СЕПЕ постійно закликає членів місцевої мафії - каморри - покаятися та звернутися до віри. "Мафіозі, зверніться! Колись настане Божий Суд", - сказав кардинал, повторивши слова Папи Римського Іоанна Павла II, звернені до мафії в 1993 році.

Кардинал порівняв кримінальне життя в Неаполі зі сміттям, що вбиває місто. "Неаполь часто показує свої відходи, залишені насильством і злочинністю, несправедливістю й зловживаннями: вони спотворюють обличчя улюбленого всіма нами міста", - додав католицький ієрарх.

Єрарх закликав заявити про "неприйняття злочинної системи, яка до цього дня блокує економіку, що пропонує аномальні культурні та виховні моделі, отруює життя всіх".

На думку архієпископа Неаполя, ефективно протистояти каморри можуть тільки всі жителі міста разом. "Неаполь може й повинен відродитися. Неаполь може й повинен знову знайти надію", - підкреслив кардинал.

РИА Новости