У Кіровограді, у храмі Матері Божої Неустанної Помочі Української Греко-Католицької Церкви, перебуває часточка святих мощів Миколи Чудотворця, які були привезені з Одеси. Постійно ця святиня зберігається в катедральному храмі Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Донецька, повідомляє Кіріос.

"Вже стало традицією в нашій парафії привозити щороку мощі св. Миколая Чудотворця для вшанування й випрошування в Господа Бога за молитвами Миколая різних важливих ласк для нашої парафії та кожного зокрема. Cьогодні, коли ми маємо труднощі в будівництві нашого храму, - молимося до святого протягом дев‘яти днів, щоб він послав нам добрих і щедрих жертводавців для подальшого будівництва та його благого завершення», - сказав о. Іван ТРЕТЯК.

Крім того, за словами о. Івана, перебування святині в Кіровограді - це гарна нагода різним людям почути про УГКЦ та її пізнати.

«До святих мощів приходять люди з різних конфесій. Це прекрасно! Святі для нас є спільними, вони нас об‘єднують у молитві», - наголосив священик.

Відео дня

Мощі перебуватимуть у Кіровограді до 1 квітня (включно). Вшанувати їх можна в храмі Матері Божої Неустанної Помочі.