Відзначаючи традиційний День матері, католицькі парафії США відтепер одночасно зможуть зробити і новий «Чин благословення дитини в утробі матері», повідомляє агентство CNS. Ватикан офіційно схвалив публікацію англійською та іспанською мовами нового чинопослідування, яке раніше було схвалено єпископатом Католицької Церкви в США в листопаді 2008 р. Про затвердження чину було оголошено 26 березня Конференцією католицьких єпископів США.

Кардинал Даніель Дінардо, архієпископ Галвестона-Х`юстона і глава Комітету захисту життя Конференції католицьких єпископів США, назвав глибоко символічним той факт, що ця новина була оприлюднена на свято Благовіщення, коли згадується втілення Богонемовля в утробі Діви Марії.

За словами кардинала, нове благословення покликане підтримати батьків, які очікують народження дитини, стимулювати молитву всієї парафії про дар народження дитини та посилити повагу до людського життя в суспільстві.

Відео дня

Як зазначив прелат, нове чинопослідування може бути інкорпороване в контекст Меси, але також може відбуватися і поза літургійним богослужінням - для окремих матерів, пар або груп майбутніх батьків.

«Ми хотіли зробити цю заяву якомога швидше, щоб парафії могли почати вплітати цей чин благословення в тканину парафіяльного життя», - сказав архієпископ Грегорі Еймонд, глава єпархії Нового Орлеана, голова Комітету з богослужіння Конференції католицьких єпископів США.

Седьмиця.