Куба проводила главу Римсько-католицької церкви Бенедикта XVI, який завершив у середу апостольський візит на Острів Свободи, тропічною зливою, яка, однак, не завадила тисячам кубинців вітати папський кортеж, що прямував до еаропорту, повідомляє РІА «Новости».

Понтифік прибув в аеропорт зі своєї тимчасової гаванської резиденції в панорамному "папамобілі". На всьому шляху понтифіка проводжали жителі Гавани, вишикувавшись по обидва боки шосе.

За кілька хвилин до прибуття кортежу в аеропорт почалася тропічна злива, яка, однак, не стала перешкодою кубинцям, що прийшли проводити понтифіка.

Відео дня

На церемонії проводів були присутні кубинський лідер Рауль Кастро, архієпископ Гавани Хайме Ортега, архієпископи кубинських провінцій, члени уряду, релігійні діячі.

В 17.35 за місцевим часом літак компанії Alitalia з понтифіком на борту піднявся в повітря зі злітно-посадкової смуги аеропорту імені Хосе Марті і взяв курс на Рим.

Триденний апостольський візит Папи Римського на Острів Свободи розпочався в понеділок в східному місті Сантьяго-де-Куба, де понтифік відслужив месу на площі Революції і відвідав кубинську святиню - образ Пресвятої Діви Милосердної в храмі в Ель-Кобрі.

У вівторок понтифік прибув до Гавани, де зустрівся з Раулем Кастро і кубинськими архієпископами. В середу глава Римсько-католицької церкви провів месу на гаванської площі Революції біля Меморіалу Хосе Марті і зустрівся з Фіделем Кастро.