Служба друку Ватикану опублікувала повний перелік літургійних подій, у ході яких Папа Римський Бенедикт XVI буде головувати під час Страсного тижня та Пасхи Христової, повідомляє Седмиця.Ru.

Хоча понтифік наближається до свого 85-го дня народження, Папа візьме участь у всіх найважливіших передпасхальний та Великодніх богослужіннях.

У Вербну неділю, 1 квітня, Бенедикт XVI очолить богослужіння свята Входу Господнього в Єрусалим на площі св. Петра та традиційну церемонію благословення пальм, а також події Всесвітнього Дня Молоді. Ватиканська публікація не вказує, чи планує Папа Римський брати участь у традиційній процесії на площі св. Петра. Проблеми викликані артритом колінних суглобів можуть змусити главу Католицької Церкви відмовитися від участі в ході.

Відео дня

У Великий четвер, 5 квітня, Папа Римський спільно з кардиналами, єпископами та священиками Риму здійснить Месу з чином освячення св. Мірра у Ватиканській базиліці. Увечері того саиого дня він відслужить Месу Тайної Вечері в базиліці Св. Іоанна на Латеранському пагорбі.

У Велику п`ятницю Папа Римський буде очолить читання Євангелія Страстей, поклоніння Хресту й Причастя у Ватиканській базиліці. Увечері він за традицією прибуде до римського Колізею для участі в традиційному чині несення Хреста.

У Святу суботу Папа Римський здійснить традиційну нічну Великодню Месу у Ватиканській базиліці, а потім повернеться туди вранці Пасхального воскресіння, щоб відслужити ще одну Месу. З лоджії на головному фасаді базиліки Бенедикт XVI звернеться до пастви з пасхальною промовою «Urbi et Orbi» («Місту та Світу").