Державне керівництво не чинить жодного тиску на Українську Греко-Католицьку Церкву. Однак влада на місцях в Україні не завжди дотримується принципу рівного ставлення до всіх конфесій. Таку думку висловив Глава УГКЦ Святослав (ШЕВЧУК) під час прес-конференції в УНІАН.

«Я не можу назвати якогось тиску з боку влади, коли вона намагається обмежити діяльність УГКЦ. Але в Україні спостерігається неоднакове ставлення до різних церков і релігійних організацій», - заявив він.

Патріарх Святослав зауважив, що на місцевому, обласному рівні представники влади прихильно ставляться тільки до однієї конфесії, ігноруючи законні права греко-католиків.

Відео дня

«Приведу яскравий приклад - Одесу. Наш Одесько-Кримський екзархат багато років просить про надання земельної ділянки для побудови храму в обласному центрі. Проте й до сьогодні жодних зрушень немає», - сказав він.

Глава українських греко-католиків висловив сподівання, що ситуація з часом зміниться. Оптимізму йому додали недавні запевнення Президента Віктора ЯНУКОВИЧА під час зустрічі з керівниками українських церков і релігійних організацій, що він особисто слідкуватиме за дотриманням рівного ставлення до всіх конфесій.