Папа Римський Бенедикт XVI, який перебуває з апостольським візитом на острові та лідер Куби Рауль КАСТРО провели переговори в "дуже сердечній" обстановці, повідомляє РИА Новости.

Зустріч пройшла в "Салоні Нашої Америки" Палацу Революції та тривала трохи більше п`ятдесяти хвилин, - розповів на прес-конференції в Гавані представник Ватикану Фредеріко ЛОМБАРДІ.

За його словами, Рауль КАСТРО проінформував понтифіка про внутрішньополітичну ситуацію в країні, тоді як Папа Римський виклав кубинському лідеру очікування Римсько-католицької церкви.

По закінченню офіційної зустрічі кубинський лідер і понтифік обмінялися подарунками - Рауль КАСТРО подарував скульптуру Пресвятої Діви Милосердної (покровительки Куби). Понтифік, у свою чергу, передав у дар факсиміле ряду старовинних текстів, у тому числі трактат філософа й географа Клавдія Птолемея.

Відео дня

За повідомленням ВВС Папа Римський провів у столиці на Майдані революції месу, на якій були присутні до 300 000 чоловік і зустрівся з Фіделем КАСТРО, який привів у 1959 році Кубу до революції, після якої на острові був проголошений атеїзм.