Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) зазначив, що сила Божа не полишала його упродовж цього року.

Про це він сказав під час проповіді в соборі Воскресіння Христового у Києві, у річницю свого сходження на престол Глави Церкви.

«Божа сила за цей рік мене ніколи не покидала», - сказав Блаженніший Святослав.

Відео дня

«Сьогодні дякую Господу Богу за Його поміч, Його опіку над нашою Церквою, яка за цей рік мене ніколи не покидала. А всім вам дякую за спільну молитву», - сказав Предстоятель УГКЦ.

За його словами, у четверту неділю Великого посту Євангеліє представляє вірним випадок переживання межі людської можливості. Батько привів до учнів Христа свого єдиного сина, який був опанований глухим і німим духом.

«Під час Великого посту ми з вами покликані пережити межі своїх духовних сил і людських можливостей, а з іншого боку - час покаяння, час переживання сили Божої, яку ми можемо отримати через віру. Бо віруюча людина якраз на межі своїх можливостей відчуває силу Божу. Тому Господь каже, що нічого немає неможливого в того, хто вірує», - наголосив Предстоятель Церкви.

«Я хочу побажати вам у час Великого посту, аби ми справді стали віруючими людьми. І щоразу, коли ми відчуваємо, що нам бракує віри, сил, кажімо до Христа: “Вірую, Учителю, поможи моєму невірству"», - сказав проповідник.

*** 23 березня 2011 року на Виборчому Синоді Єпископів УГКЦ Блаженніший Святослав був обраний Главою УГКЦ. 25 березня цей вибір благословив Папа Римський Венедикт XVI. 27 березня в Києві, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, відбулося введення на престол.

Сайт УГКЦ