Глава Римсько-католицької церкви Бенедикт XVI провів у неділю в мексиканському штаті Гуанахуато месу для кількох сотень тисяч віруючих в "Парку двохсотріччя" недалеко від міста Леон.

За різними даними, на службі бути присутніми від 300 до 900 тис. чоловік. Точних цифр поки немає, влада обіцяє завершити підрахунок присутніх віруючих найближчим часом, передає телеканал Milenio Television

Багато хто з прочан прийшли в парк ще напередодні, щоб мати можливість зайняти кращі місця, звідки їм було би видно всі подробиці меси.

Відео дня

Понтифік помолився за те, щоб на землю Мексики прийшов мир, і висловив упевненість, що бог допоможе мексиканцям у пошуку згоди в "ці моменти болю й надії, які поділяють зараз мексиканський народ". Папа Римський згадав у своїй молитві головні біди, від яких страждають мексиканці, - корупцію, наркотрафік і злочинність.

Глава Святого Престолу торкнувся дійсно важливого для мексиканського суспільства питання. Війни наркомафії забрали за останні шість років більше 47,5 тисячі життів у цій латиноамериканській країні.

В ході меси Бенедикт XVI також провів обряд причастя. Серед причастившихся були президент Мексики Феліпе КАЛЬДЕРОН з дружиною, кілька інших перших осіб, а також діти, у яких відбувся обряд першого причастя.

Папа Римський благословив мексиканський народ і опустився на коліна, щоб вшанувати головну мексиканську святиню - образ Святої Діви Марії Гваделупської.

За попередніми даними, ніяких серйозних правопорушень в "Парку двохсотріччя", незважаючи на величезну кількість людей, які провели там добу в очікуванні служби, не зареєстровано.

РИА Новости