Другий день апостольського візиту глави Римсько-католицької церкви Бенедикта XVI, що припав на суботу, почався із закритою для сторонніх меси, яку зранку понтифік відслужив у своїй резиденції в місті Леон, в штаті Гуанахуато. Меса носила приватний характер, і на ній були присутні самі наближені до Бенедикта XVI особи, а також черниці одного з церковних згромаджень,повідомляє РИА Новости.

Потім понтифік відправився в чорному, броньованому автомобілі у супроводі білих машин конвою в місто Гуанахуато, де йому були вручені символічні ключі від міста.

По дорозі він привітав дітей, які перебували поряд з його резиденцією в Леоне, та поспілкувався з представниками індіанських громад. Як і напередодні, під час проїзду Папи Римського з аеропорту, по обидва боки дороги стояли сотні паломників, які вітали главу РКЦ.

Відео дня

Після прибуття в Гуанахуато понтифік пересів в так званий "папамобіль" - спеціальну машину, розроблену для публічних поїздок.

Особливо вдалим паломникам вдалося підійти до самого "папамобіля", щоб попросити благословення, але найбільше пощастило невідомому чоловікові, який, скориставшись короткочасною зупинкою, передав всередину автомобіля немовля. Папа Римський взяв його на руки й благословив.

Сьогодні Папа Римський відслужить месу, яка відбудеться в "Парку двохсотріччя". За повідомленнями ЗМІ, вже з ранку суботи на місце майбутньої меси прибули близько 100 000 чоловік, які займають кращі місця, щоб побачити майбутню службу у всіх подробицях. На месі будуть присутні всі кандидати на майбутніх в липні в Мексиці президентських виборах, а також представницька делегація мексиканських бізнесменів.