Папу Римського Бенедикта XVI, який вперше прибув з пастирським візитом до Мексики, в аеропорту Гуанахуато вітали тисячі католиків.

Перед прибуттям Бенедикт XVI виступив із засудженням наркоторгівлі, яка досягла в Мексиці величезних масштабів і призвела до кримінальних воєн, що забрали тисячі життів. Понтифік закликав молодих мексиканців "побороти це зло" і покласти кінець "поклонінню грошам, яке перетворює людей на рабів".

У Мексиці близько 95 млн. католиків - за чисельністю послідовників Римо-католицької церкви серед всіх країн світу вона поступається лише Бразилії. Після триденного перебування в Мексиці Папа попрямує на Кубу.

Відео дня

Президент Мексики Феліпе Кальдерон заявив, що візит понтифіка має величезне значення і може вплинути на обстановку в країні, яку роздирають війною наркокартелів.

На недільній месі, яку відслужить Папа Римський, очікується близько 300 тис. осіб, для паломників розбитий наметовий табір. "Я поділяю радість і надії мексиканців, але також їх скорботу і печаль", - сказав Бенедикт XVI, застерігаючи молодь від впливу наркокартелів, деякі з яких називають себе "католицькими".

NEWSru