Сьогодні Святіший Отець вирушить до Мексики, яка буде першим етапом його двадцять третьої апостольської поїздки. Бенедикт XVI відвідає Леон і Гуанахуато, де ще жодного разу не бував Наступник св. Петра, повідомляє Радіо Ватикану.

У Мексиці Церква ділиться на 91 округ, і кожний з них проводить активну підготовку до зустрічей з Папою, щоб усі, включаючи мільйони католиків, які фізично не зможуть прийняти в них участі, мали можливість стежити за головними подіями. Всі етапи поїздки будуть транслюватися по телебаченню в прямому ефірі. А на Святій Месі з Бенедиктом XVI передбачена участь 300 000 чоловік.

Римські Папи завжди були важливою точкою опори для мексиканців: починаючи ще з часів Павла VI, Івана XXIII, Пія XII, Пія XI, коли народ цієї країни переживав серйозний релігійний конфлікт. Місцеві єпископи не сумніваються, що Папа Бенедикт XVI викличе у мексиканських віруючих нітрохи не менше ентузіазму, ніж його попередник блаженний Папа Войтила, причому це стосується як самої особистості Бенедикта XVI, так і його учительства й церковного авторитету.

Відео дня

Візит Папи до Мексики та на Кубу символічно охопить всі країни Латинської Америки й Карибського регіону. І хоча між Мексикою та Кубою є багато відмінностей, певним чином вони представляють ситуації, пережиті більшістю південноамериканських держав.

На кубинську землю Папа ступить в понеділок 26 березня о 9-й ранку. Архієпископ Сантьяго монсеньйор Діонісіо Гарсіа ІБАНЕС сподівається, що завдяки відвідуванню Св. Отця «Христа пізнають усі кубинці, дізнавшись, полюблять, а полюбивши, передадуть себе Йому». Кубинський народ очікує також, що присутність Папи додасть їм сил в боротьбі за національне примирення, щоб усі кубинці без винятку могли зростати в повноті всього свого потенціалу, сприяючи благу народу.