У наступну суботу, 10 березня, Папа Бенедикт XVI відвідає римський монастир Святого Григорія на горі Челіо з нагоди тисячоліття з часу заснування камальдолійского скиту «Сакро Еремо», а також візиту архієпископа Кентерберійського Роуена УІЛЬЯМСА. З главою Англіканської Спільноти Святіший Отець зустрінеться в суботу вранці в Ватикані. Увечері того ж дня Папа очолить Першу Вечірню свята Успіння святого Григорія Великого.

Це стане важливим екуменічним моментом під знаком Камальдолі, на відстані тисячі років від заснування Сакро Еремо (священного Скиту) святим Ромуальдом. Папа Римський і архієпископ Кентерберійський вже втретє будуть зустрічатися в монастирі на горі Челіо, звідки свого часу Григорій Великий посилав ченців, щоб вони принесли Євангеліє жителям Англії.
У своєму повідомленні настоятель монастирського громади Святого Григорія побажав, щоб зустріч між Папою Римським і архієпископом Кентерберійським стала стимулом «для всіх віруючих, римських католиків і англіканців» до досягнення повної єдності християн.

Символічно, що після закінчення Вечерні Папа з архієпископом Кентерберійським попрямують до каплиці Святого Григорія, щоб запалити лампаду, а також встановити кельтський кам`яний хрест, привезений спеціально з Кентербері. Таким чином отримає сприятливе продовження довга традиція дружніх відносин між Англіканським Співтовариством і римським монастирем отців-камальдулов.

Відео дня

В неділю 11 березня, в рамках святкувань, відбудеться конференція, озаглавлена «Чернецтво і екуменізм», під час якої почесний гість - архієпископ Кентерберійський Роуен УІЛЬЯМС - виступить на тему «Чернечі чесноти і екуменічні надії». О. Роберт ХЕЙЛ, настоятель монастиря в Нью Камальдолі, прочитає доповідь про «Відносини між чернечою громадою Святого Григорія на горі Челіо і Кентербері і з усім Англіканським Співтовариством».

Радіо Ватикану