Ватиканське видання "L`Osservatore Romano" цитує слова архиєпископа Клаудіо Марія ЧЕЛЛІ, голови Папської Ради із засобів масової комунікації, про те, що у світі близько 440 млн. католиків є активними користувачами інтернету. Найбільша їх кількість у Європі: близько 163 млн. серед 415 млн. усіх користувачів глобальної мережі. Крім того, у США їх кількість становить 57 млн. з 239 млн., а в Азії 157 млн. з 200 млн.

Ієрарх звернув увагу на те, що з появою соціальних мереж відбувається перехід з інформаційної епохи в добу комунікаційну.

"Соціальні мережі змінили користувачів інтернету з пасивної публіки на активну", - зазначив єрарх. На його думку, присутність католиків у цій сфері є необхідною.

Відео дня

Архієпископ ЧЕЛЛІ зазначив, що в пошуковій системі "Google" на запитання "Ким був Ісус?" можна отримати близько 381 млн. відповідей, але перші десять не є з католицьких сайтів. "Тому терміново необхідне нове проголошення Євангелія в цифровому суспільстві і інкультуризація цього біблійного послання порятунку в сучасному світі", - сказав ієрарх.

КІРІОС