«Мистецтво спонукає людину шукати сенс власного існування. Висловлюючи Невимовне, проникаючи в Таємницю, мистецтво зустрічається з жагою вічного і з бажанням щастя в серці людини», - так пише священик Вальтер ІНСЕРО, директор Відділу соціальних комунікацій Римського вікаріату, у презентації проекту «Врата в нескінченність. Людина і Абсолют в мистецтві».

Проект розроблений спільно з Папською радою з культури та спрямований на розвиток діалогу, за допомогою цілого ряду культурних починань, між церквою і мистецтвом, діалогу, який дав тріщину в останні століття.

З одного боку, сучасне мистецтво спалило мости до символічного світу Біблії, з іншого - християни насилу розуміють сучасне мистецтво, рятуючись втечею в стилі та форми минулого, часто позбавлені творчої сили.

Відео дня

Щоб подолати цю взаємну відчуженість і «взаємне збіднення», - читаємо в тексті презентації, - проект передбачає безліч заходів, які залучать всю християнську общину, а також невіруючих, в спробу «передати радість прилучення до Євангелія».

Radiovaticana