Twitter-канал Папи Римського Бенедикта Шістнадцятого буде відкритий найближчим часом, повідомив Радіо Ватикану глава Папської ради з соціальних комунікацій архієпископ Клаудіо Марія Челлі, передає РІА «Новости».

"Незабаром буде відкритий Twitter-канал Святішого Отця", - сказав представник Ватикану. Новий канал транслюватиме короткі фрагменти традиційного недільного звернення Бенедикта Шістнадцятого до прочан на площі святого Петра та інших важливих звернень понтифіка, що представляють особливий інтерес для молоді.

"У нинішньому році ми вирішили за допомогою Twitter познайомити молодь з посланням Святішого Отця на Великий піст, вибравши з нього найбільш важливі фрагменти завдовжки не більше 140 знаків", - повідомив ватиканський ієрарх.

Відео дня

Для проповіді християнства "дуже корисно застосовувати засоби комунікації, якими широко користується молодь", додав він.

За словами архієпископа, щодня тисячі юнаків і дівчат відвідують створений Папською радою з соціальних комунікацій спеціально для молоді портал pope2you.net.