За заслуги перед церквою Папа Римський Бенедикт XVI нагородив золотою медаллю (Хрестом) Pro Ecclesi et Pontifice (лат.За Церкву і Папу) українського священика Павла ВИШКОВСЬКОГО. Цю відзнаку понтифіки надають за особливі заслуги та досягнення перед церквою та Римським престолом.

Вручення нагороди відбулося 21 лютого в Києві. Золоту медаль о. Павлу вручив Апостольський нунцій, архієпископ Томас Едвард ҐАЛЛІКСОН у присутності римо-католицького та греко-католцького духовенства.

Отримуючи нагороду о. Павло сказав:

Відео дня

«Є більш заслужені священики, ченці, черниці і миряни в Україні, які зберегли віру, вистояли під час переслідувань, до сьогодні служать з відданістю, ревністю і відвагою. Але, коли я вже «підпав під руку» Святішому Отцеві – то хочу цю нагороду віднести саме до них, і в їхнього імені до нашої Римо-Католицької Церкви в Україні, до моїх батьків, до всіх тих, кого Бог поставив на моїй життєвій дорозі впродовж усього цього часу».

Хрест за заслуги Pro Ecclesia et Pontifice був установлений Папою Левом XIII 17 липня 1888 року з нагоди 50-ти ліття його священства. Це є найвища нагорода, якою Понтифік може відзначити богопосвячених осіб, які з огляду на чернечий стан не приймають титулів Каноніка чи Монсеньора.

Cвященик Павло ВИШКОВСЬКИЙ є автором більше 10 книг, які розійшлися в загальній кількості близько 50 000 примірників, ініціатором заснування «Радіо Марія» в Україні, «Телебачення Віковічного Слова» а також інших проектів, зокрема російськомовної версії журналу «Водограй», який розповсюджується сьогодні по російськомовних країнах колишнього радянського Союзу, журналу для наймолодших «Водограйчик» та ін.

РІСУ