Покликання - це дар Божої любові. На цю істину звертає увагу Папа в опублікованому у вівторок, Посланні на Всесвітній день молитов за покликання, який відзначатиметься в Католицькій Церкві в 4-ту неділю Пасхи, котра цього року припадає на 29 квітня.

«Бог є любов. Він полюбив нас перш, ніж ми почали бути», - нагадує Бенедикт XVI. Будь-яке покликання народжується з Божої ініціативи і є справа Божої любові, а нам слід відкритися цій любові. Християнин покликаний любити так, як Бог нас любить, тобто такою любов`ю, яка сама себе приносить у дар. Це - любов до Слова Божого, близьке спілкування зі Святим Письмом, особиста й громадська молитва, а в першу чергу - Євхаристія. Завдяки їм ми можемо пізнати всю красу повної віддачі себе Богу.

У своєму Посланні на День покликань Бенедикт XVI також звертає увагу на ту обставину, що жертовної любові молодь може навчатися в християнських родинах. Папа цитує свого попередника на Престолі Св. Петра блаженного Іоанна Павла II, який відзначив в Апостольському зверненні Familiaris Consortio, що саме сім`я «є першою й найкращою семінарією, в якій визрівають покликання до присвяченого Царству Божому життя», що дозволяє «заново відкрити красу й значення священства й посвяченого Богові життя». Пастирям і вірним належить багато попрацювати, щоб у церкві стало якомога більше «будинків та шкіл спілкування», подібних Святій Родині з Назарету.

Відео дня

Кyrios