На прохання духовенства й вірних із Запоріжжя сьогодні Львівський римо-католицький митрополит Мечислав МОКШИЦЬКИЙ урочисто передав для латинської протокатедри Бога Отця Милосердного в цьому місті мощі блаженного Папи Івана Павла ІІ.

«Культ Блаженного Івана Павла ІІ зримий не тільки в Італії чи Польщі, а й поширюється в Україні, – сказав в інтерв’ю для Радіо Ватикану митрополит МОКШИЦЬКИЙ. – Минуло десять років, як Святіший Отець Іван Павло ІІ відвідав нашу державу та нашу Церкву. Багато парафій звернулися з проханням отримати святі мощі блаженного Івана Павла ІІ, не лише в Західній Україні, й на Східній, де є невеликі римо-католицькі спільноти. Цієї неділі маю нагоду з великою радістю передати мощі блаженного Івана Павла ІІ до храму в Запоріжжі, де численні вірні зможуть молитися перед ними і випрошувати потрібні ласки через заступництво блаженного Івана Павла ІІ».

Говорить Єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії владика Ян СОБІЛО: «Присутність мощів є для нас присутністю Папи Йоана Павла і його благословенням для нас». Ієрарх також пригадав свої зустрічі з блаженним Іваном Павлом ІІ: «Так, це для мене було велике щастя, що я міг декілька разів зустрічатися. Папа поблагословив мене, Запоріжжя, козацький край. Хортицю. Дуже цікавився будівництвом нашого храму Бога Отця Милосердного і освятив також наріжний камінь під будову нашого храму».

Відео дня

Radiovaticana