Настоятель парафії св. Петра на італійському острові Жилье о. Вітторіо Досіо прийняв на нічліг в будівлях костелу і школи близько 400 жертв катастрофи корабля "Costo Concordia", що трапилася вранці 14 січня. За попередніми даними, корабель з більш ніж 4 тис. пасажирів на борту зіткнувся з кам`яним рифом, в результаті чого утворилася пробоїна і судно почало тонути.

 

В інтерв`ю Ватиканському радіо о. Досіо розповів, що жертви трагедії були розташовані в порту, портовому храмі, місцевих готелях, приватних будинках, а також в його парафії. "Близько 200 осіб я розмістив в будівлі костелу, а інших у школі", - розповів священик.

Відео дня

 

"Люди були дуже неспокійними - хтось втратив дитину, інший дружину. Всю ніч, вони дзвонили з мого телефону в різні організації, що займалися пошуком і допомогою жертвам події. Серед пасажирів корабля були люди різних національностей: німці, англійці, японці, корейці. Мені було дуже важко зрозуміти, що вони говорять", - розповів о. Вітторіо.

 

Священик зазначив, що люди були дуже перелякані і багато з них не мали верхнього одягу і взуття. "Разом з прихожанами ми змогли, наскільки це було можливо, допомогти жертвам трагедії, надавши їм матраци, ковдри, теплі речі, воду і каву", - розповів настоятель.

 

radiovaticana.org