Дорогі в Христі!

 

Щиро вітаю Вас з Різдвяними Святами!

Відео дня

Цей особливий час нагадує нам, що Господь так любить людей, що воплотився з Діви Марії, народився людиною, став одним із нас. Тому радіємо: Бог посеред нас, Христос із нами!

 

Чудовим доказом Божої присутності в нашому житті є можливість святкувати в році, який добігає кінця, двадцятої річниці відновлення структури нашої Церкви, десятої річниці візиту в Україну Папи Йоана Павла IІ, а нещодавно – велика честь встановити на Ватиканській Площі ялинку з українських Карпат.

Ангели співають над яслами Дитяти Ісуса: Мир людям доброї волі! Бажаю всім Вам цього Божого миру: в домівках, місцях праці відпочинку, в усій країні. Будьте людьми доброї волі, а Бог прийде де Вас з благодаттю миру. І тоді побачите, що проблеми сьогодення насущні тривоги — це не кінець світу, що остаточно Божа Любов все перемагає. Дорогі в Христі, запросіть цю Любов до вашого різдвяного столу і нехай Вона залишиться з Вами і роз`яснює Вашу щоденність.

Підтвердженням Божого чування над історичними перепетіями нашого життя може бути наступний 2012 рік, у котрому святкуватимемо ювілей 600-ліття Львівської Архідієцезії. Нехай ця урочиста подія сприяє нам в тому, щоб відчувати особливу Господню близькість в повсякденному житті та стане джерелом щедрих Божих благодатей для всієї Церкви!

Бог з нами! Господь мандрує з нами стежками життя навіть, якщо ми цього не помічаємо! Більше: Ісус хоче народжуватися в наших серцях, як у яслах віфлеємських! Не соромиться нас грішних: дає нам себе у Таїнстві Євхаристії, в своєму Святому Тілі й Крові! Заохочую Вас ввійти в Різдвяний час в стані благодаті й причащатися як найчастіше. Допомогою в поглибленні сопричастя з Господом може для нас стати запланований Євхаристійний Конгрес, який відбуватиметься з 26 травня по 3 червня 2012 року.

Благословляю всіх Вас на святкування Різдва Господнього. Особливо прошу Бога про необхідні благодаті для родин: нехай приклад життя Святої Родини додає Вам відваги у щоденних турботах, а Дитя Ісус обдаровує радістю і повнотою взаємності у любові!

Час Різдва — це час великого Божого милосердя. Наслідуймо і ми це милосердя в ставленні до ближніх, до тих кому зараз важче ніж нам: хворих, знедолених, несправедливо осуджених, самотніх!

 

Христос рождається!

Славімо Його!

 

Львів, 21 грудня 2011 року

 

Архієпископ Мечислав МОКШИЦЬКИЙ

Голова Конференції
Римсько-Католицьких Єпископів України