З благословення Папи Римського Бенедикта XVI сьогодні увечері, на святвечір, перед паломниками та туристами постали різдвяні ясла-вертеп / італійська назва - "презепе" /, велика скульптурна група, присвячена Святому сімейству, споруджена на площі Святого Петра, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Незважаючи на дощ, тисячі людей зібралися навколо величезної декорації, що розмістилася на 300 кв. м. між староєгипетським обеліском і новорічною ялиною, яка прибула в цьому році з України, з відрогів Карпатських гір. Традицію встановлювати тут "презепе" увів Іоанн Павло II в 1982 році. Сьогодні вперше з нагоди його відкриття на головній ватиканській площі відбувся концерт різдвяних співів.

Рівно опівночі за місцевим часом, у колисці з`явиться лялька Христа-немовляти. Сотні подібних ясел поставлені в багатьох храмах Італії, на площах, у вітринах магазинів, на міських вокзалах.

Відео дня

Сьогодні ж понтифік запалив у вікні свого робочого кабінету традиційну "свічку миру й надії". Пізно ввечері римський первосвященик відслужить у соборі Святого Петра урочисту різдвяну месу.

Головною подією католицького Різдва стане виступ Папи Римського з посланням "Урбі ет орбі" / Граду і Світу /, яке він виголосить з центрального балкона базиліки в недільний полудень.