Папа Римський Бенедикт XVI відвідав у неділю римську в`язницю "Ребіббіа", де поспілкувався з ув`язненими і подарував їм з нагоди Різдва, що наближається, 1,3 тисячі традиційних різдвяних пирогів панеттоне, повідомляє РІА «Новости».
Ув`язнені, які зібралися в тюремній церкві, щоб послухати промову понтифіка, вітали його тривалими і теплими оплесками. Під час свого виступу Бенедикт XVI торкнувся проблеми переповненості в`язниць.
Він зазначив, що переповненість і поганий стан цих установ роблять утримання під вартою ще більш обтяжливим для перебували там.
"Ми сподіваємося, що уряд зможе вжити заходів, щоб поліпшити ваші умови", - сказав Бенедикт XVI, звертаючись до ув`язнених.
Понтифік провів у в`язниці, де його супроводжували міністр юстиції Італії Паола Северино і начальник цього виправного закладу, близько години. На завершення свого візиту він подарував ув`язненим 1,3 тисячі панеттоне, наданих італійської Федерацією пекарів і кондитерів.
За словами міністра юстиції, візит Бенедикта XVI до в`язниці "Ребіббіа" є "важливим знаком" того, що в "наших серцях і умах проблема в`язниць сприймається як одна з фундаментальних проблем нашого життя і суспільного ладу".