Папа Бенедикт XVI хоче, щоб єпископами ставали священики, котрі здатні вказувати на раціональність віри,– про це розповів кардинал Марк УЕЛЛЕ, префект Конгрегації єпископів, яка допомагає Папі підбирати нових пастирів Церкви.

Як підкреслив кардинал, сьогоднішня ситуація вимагає, щоб єпископи мали глибоку віру, вміли передавати її, а також були здатними вести діалог з культурою й були добрими апологетами.

У теперішні часи єпископи змушені виступати в публічних дебатах, тому мають уміти чітко й зрозуміло висловлюватись.

Відео дня

Особливу роль єпископи відіграють у сфері розпізнавання, оскільки постійно з’являються нові харизми. Спочатку може здаватись, що вони приносять шкоду з огляду на їхнє новаторство, але згодом відкривається їхнє багатство. І власне єпископ має розпізнати їх.

Відповідаючи на запитання журналіста газети «La Croix», кардинал УЕЛЛЕ розповів, що однією із головних умов для успішного служіння єпископа є повна єдність і сопричастя зі Святішим Отцем. Історія показує, що саме зв’язок із Наступником Петра є гарантією свободи партикулярних Церков. В сьогоднішніх реаліях молодь сама не зголоситься до семінарії, треба їй допомогти, запропонувати можливість душпастирювання.

Покликання є свідченням живої Церкви. Там, де Слово Боже звіщається живо і переконано, там з’являються покликання, – підсумував префект Конгрегації єпископів.

Сatholicnews