Папа Римський Бенедикт XVI у середу, 7 грудня, запалив різдвяну ялинку в італійському місті Губбіо, використовуючи планшет Sony Tablet S.

Ялинка в Губбіо є гігантською гірляндою, яка розміщується у формі ялинки на схилі гори Інджіно. До складу гірлянди входять близько тисячі ламп. Загальна площа "ялинки" становить близько 130 тисяч квадратних метрів. Її верхівку вінчає складена з ламп комета.

У листопаді ЗМІ повідомляли, що Бенедикт XVI включить вогні на ялинці, використовуючи iPad, але 6 грудня ватиканський новинний сайт уточнив, що для цієї мети був обраний планшет Sony Tablet S, який працює під управлінням Android.

Відео дня

84-річний понтифік не був особисто присутній на церемонії запалювання ялинки. Кнопку в спеціальному додатку на планшеті він натиснув, перебуваючи у своїй резиденції в Апостольському палаці у Ватикані. Присутні в Губбіо бачили його на екрані.

Ялинку в Губбіо запалюють щороку 7 грудня. Початок цієї традиції був покладений в 1981 році. Ялинку, яку називають "символом миру і братерства людей", видно з відстані до 50 кілометрів.

Sony Tablet S є першим Android-планшетом японської компанії Sony. Він оснащений 9,4-дюймовим екраном з роздільною здатністю 1280 на 800 пікселів і використовує двоядерну платформу Nvidia Tegra 2. У продаж пристрій надійшов у вересні.

ТСН