На Тернопільщині у Збаразькій жіночій виправній колонії № 63 освятили новозбудовану капличку та монумент Пресвятої Богородиці.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Тернопільсько-Зборівської єпархії Української греко-католицької церкви, капличку збудували на території туберкульозної лікарні, вона стане місцем молитви для засуджених жінок, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Чин освячення каплички здійснив єпарх Тернопільсько-Зборівський Василій СЕМЕНЮК. Участь у молебні з нагоди відкриття каплиці взяли керівники відділу з душпастирства у пенітенціарній системі України, начальник управління державної служби виконання покарань.

«Я вперше відвідав подібний заклад та приємно здивований, що колонія так старанно доглянута, навкруги панує чистота та порядок. Спорудивши та освятивши каплицю, ми робимо добру справу для жінок, які позбавленні багатьох радощів вільного життя. Уповаючи на Боже милосердя та завдяки щирій молитві, вони стануть на шлях покаяння та зможуть відчути Божу любов до них», – зазначив під час урочистостей В.СЕМЕНЮК.

Відео дня

Після відкриття каплиці відбулась концертна програма, під час якої засуджені декламували вірші, співали пісні на релігійну тематику.

На завершення усі засуджені отримали від єпископа освячені іконки, подарунки із солодощами і фруктами.