Папська рада у справах сім`ї готує новий документ про підготовку до шлюбу.
Нова інструкція Ватикану, перш за все, нагадає майбутнім подружнім парам, що, згідно з нормами християнської моралі, вони не повинні жити разом перш, ніж вступлять в шлюб, повідомляє "Седмиця" з посиланням на "Vatican Insider".
На прес-конференції в Римі єпископ Жан Лаффітт, секретар Папської ради у справах сім`ї, сказав, що майбутнє подружжя повинні зрозуміти, що підготовка до шлюбу не означає, що вони вже повинні почати спільне життя.
Кардинал Енніо Антонеллі, президент Папської ради у справах сім`ї, в ході прес-конференції також говорив про важливість належної підготовки до шлюбу. «Сьогодні, коли християнське бачення шлюбу з його цінностями смирення, відданості та відкритості до життя більше не поділяється громадянським суспільством і загальним менталітетом людей, навіть церковний шлюб втрачає свою значимість», - підкреслив у своєму виступі прелат. Кардинал Антонеллі зазначив, що в багатьох випадках християни вже погано розуміють значення дітородження у шлюбі і взагалі слабо відчувають сакраментальну природу шлюбу як таїнства.