Офіційна газета Ватикану «L`Osservatore Romano» включилася в жваву літературно-релігійну дискусію щодо авторства та віросповідання робіт, що традиційно приписуються Вільяму Шекспіру. Офіціоз Святого Престолу в нещодавно опублікованій статті стверджує, що п`єси Вільяма Шекспіра наочно підтверджують, що їх автор, безсумнівно, був католиком.
«L`Osservatore Romano», яку цитує агентство CWN, обговорює на своїх сторінках новий фільм «Анонім» («Anonymous»), в якому мова йде про популярну теорію, згідно з якою роботи Шекспіра насправді були написані графом Оксфордським Едвардом де Вером. Стаття, в якій наводиться безліч цитат з п`єс Шекспіра, покликаних підтвердити його католицькі переконання, закінчується категоричним висновком: «Якщо його особа може обговорюватися, то ніяк не його віра».
«L`Osservatore Romano» зазначає, що через жорстоке переслідування католиків в Англії в кінці XVI - початку XVII ст. Шекспір був змушений приховувати свої справжні релігійні погляди. Хоча історичний Вільям Шекспір був належним чином зареєстрований в англіканській парафії, ватиканська газета вважає, що даний факт ще не свідчить про справжній світогляд знаменитого драматурга.
У статті «L`Osservatore Romano» зазначається, що навіть нинішній глава Англіканської спільноти Архієпископ Кентерберійський доктор Роуен Вільямс погоджується з тим, що автор п`єс, ймовірно, був католиком.
Седмица.ru