Триває апостольська поїздка Папи в Бенін. На зустрічі з членами уряду в президентському палаці, Бенедикт XVI назвав Африку «величезним духовним легенями для людства в кризі віри й надії».

Африка - материк, багатий не тільки матеріальними ресурсами - як це відомо багатьом, хто прагне їх експлуатувати, але також людськими і духовними скарбами, любов`ю до життя, творчістю і культурою. Слухаючи євангельську звістку, Африка зобов`язується слідувати за Христом - а саме про це свідчить заголовок апостольського
постсінодального умовляння «Africae munus», у буквальному сенсі «зобов`язання Африки». Таким чином, Добра Новина здатна не тільки відродити жителів Африки, а й зробити їх головними діючими особами третього тисячоліття.

Головна думка, що об`єднує промови Папи в Беніні, якою пронизаний також новий документ, це надія. Надія - ключове слово, постійно супроводжує всі етапи примирення, справедливості та миру. Саме це слово з силою вимовляє Бенедикт XVI, звертаючись до влади, дипкорпусу та представників релігій: «Не позбавляйте свої народи надії!». Він закликає їх до мудрості, відповідальності і до справедливого правління.

Католицька Церква день за днем бере участь в житті народу, докладає конкретні зусилля для його оздоровлення, виховання, загальнолюдського і культурного розвитку, спонукаючи до активної участі у політичному і громадському житті. Надія, про яку говорить Церква, надихає земні справи і облагороджує їх, відкриваючи їх духовним і вічним обріям.

Відео дня

Радіо Ватикан