Папа Римський відвідає західноафриканську країну Бенін, де державною релігією є загадковий культ вуду, але при цьому число послідовників католицизму неухильно зростає.

Як очікується, під час поїздки, Бенедикт XVI буде говорити про права людини, справедливість та примирення на континенті.

Навколо вуду ходить безліч чуток, у західних фільмах ця релігія нерідко підноситься як чорна магія, з жертвопринесеннями курей та іншими кривавими обрядами.

Відео дня

Вважається, що послідовники культу поклоняються духам води, вогню, землі ій повітря. Крім того, визнається існування вищого божества й богів нижчого рівня. Вважається, що найкраще спілкуватися з божествами в стані трансу.

У свій час культ був заборонений у Беніні, однак зараз є державною релігією, зі своїм власним святом - вихідним днем 11 січня.

Незважаючи на те, що більшість бенінцев слідують культу вуду, 27% вважають себе християнами, 22% - мусульманами. Багато хто з цих людей сповідують якусь суміш вуду і традиційних релігій. Місцеві жителі стверджують, що вуду не має нічого спільного з чаклунством або чорною магією.

Особливий інтерес для понтифіка, однак, представляє той факт, що в Беніні число католиків активно зростає.

Очікується, що привітати Бенедикта XVI зберуться десятки тисяч людей, ще кілька тисяч приїдуть з інших африканських країн в надії побачити Папу Римського.

В Африці число католиків зростає швидше, ніж на всіх інших континентах.

Перші християнські місіонери прибули до Бенін 150 років тому.

SITEUA