У католицьких храмах Ізраїлю тепер служитимуть Тридентську Месу, пише портал Katholisches. Латинський патріарх Єрусалиму архієпископ Фуад Туаль виніс рішення, що всі святі місця повинні бути готові прийняти паломників на традиційну Месу латинського обряду, згідно з motu propio «Summorum Pontificum» Папи Римського Бенедикта XVI.
Разом з тим, архієпископ Туаль дозволив священикам братства св. Пія X служити Месу у всіх католицьких храмах Святої Землі для своїх парафіян, обмеживши при цьому їх місіонерську діяльність, тобто заборонивши проводити богослужіння для тих, хто не належить братству.
Тридентська Меса - тип богослужіння Католицької Церкви, що переважав до видання міссал 1969 Латинська Меса була вперше кодифіковано в VI ст., а нинішній вигляд прийняла після Тридентського собору, згідно з указом Папи Пія V (1570 р.).
На зміну класичному римському обряду II Ватиканський собор запропонував реформовану Месу, яка і була прийнята повсюдно в Католицькій Церкві. Якщо колишня служба розуміла Євхаристію як принесення Жертви, то у реформованій Мессі акцент ставиться на згадку Таємної Вечері. Тому вівтарі в католицьких храмах стали робити у вигляді обіднього столу, а священик став вставати перед ним обличчям до народу. В цілому Меса стала тривати менше часу і проходити національними мовами.
Седьмиця