17 листопада Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав, прибув з офіційним візитом до Вашингтону. У перший день візиту Предстоятель УГКЦ освятив місце в центрі Американської столиці, де буде побудовано пам’ятник жертвам голодомору.

Ця невелика площа трикутної форми знаходиться недалеко від Капітолію і головного Вокзалу, в центрі перетину трьох вулиць з інтенсивним автомобільним рухом. Згідно з договором між Сполученими Штатами та Україною, у 2008 році уряд США виділив під пам’ятник Голодомору ділянку землі у центрі міста. Одночасно було визначено дату закінчення терміну для спорудження пам’ятника – 2013 рік.

За словами Михайла САВКІВА, директора Української національної інформаційної служби (УНІС) — бюро УККА в справах громадських зв’язків з осідком у Вашингтоні, «спорудження пам’ятника у центрі Вашингтону буде надзвичайною подією не лише для Української громади в Америці, а для всієї світової громади, адже кожен хто прямуватиме до Капітолію не зможе оминути цей пам’ятник, пригадуючи таким чином про геноцид проти українського народу, що не повинен ніколи повторитися в історії людства».

Відео дня

Нагадаємо, що в неділю, 20 листопада, в Нью Йорку відбудеться поминальна панахида за жертв голодомору, яку очолить Блаженніший Святослав.

В перший день візиту до Вашингтону, Глава Церкви мав ряд важливих зустрічей з конгресменами та представниками Держдепртаменту.

Сьогодні предстоятель УГКЦ продовжить серію візитів до високопосадовців США та зустрінеться з Надзвичайний і Повноважним послом України у США Олександром МОЦИКОМ.

ugcc.org