Апостольська Столиця проти створення альтернативних конвенцій у справі касетної зброї, оскільки це було б безпрецедентною дискредитацією зобов’язуючого міжнародного закону.

Про це заявив речник Ватикану під час ревізійної конференції у Женеві в справі заборони чи обмеження використання певних типів конвенціональної зброї, які завдають занадто сильних терпінь або наслідки яких є неконтрольовані.

Архиєпископ Сільвано ТОМАЗІ покликався на факт, що вже існує конвенція про повну заборону касетної зброї, яку прийняло більшість країн світу, але яку не підписали основні власники такої зброї: Росія, США. Китай і Польща. У такій ситуації необхідно прийняти міри для досягнення нового порозуміння, яке би принаймні обмежувало використання Й поширення такої зброї. На думку Ватикану, прийняті у новому документі рішення не є задовільними, про що вже раніше попереджав Червоний Хрест. Речник Апостольської Столиці висловив також уболівання з приводу браку поступків у запереченні змін щодо використання касетних бомб.

Відео дня

КАТОЛИЦЬКИЙ ОГЛЯДАЧ