На Тернопільщині встановили пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Тернопільсько-Зборівської єпарії Української греко-католицької церкви, монументальну споруду освятив протосинкел єпархії Андрій РОМАНКІВ у селі Будилів Козівського району. Фігура Івана Павла ІІ розташована на зведеному кам’яному кургані, стоїть він біля стоп Пресвятої Богородиці, фігура якої встановлена вище.
Ідея встановлення фігури блаженного Понтифіка належить молоді села, яка вирішила вшанувати Івана Павла ІІ, котрий за життя багато часу намагався проводити з юнацтвом. Саме Папі належить ідея проведення Всесвітніх з’їздів молоді.
Участь в освяченні пам’ятника взяли декан Козловського деканату УГКЦ Роман ГУК, парох села Василь БАГЛЕЙ, священики єпархії.

«Іван Павло ІІ – перший Папа-слов’янин, який неодноразово наголошував на своєму безпосередньому зв’язку із Україною. Його мати мала українське коріння. Саме тому разом із фігурою Папи встановлено скульптуру Богородиці, що тримає свого Сина. Це символічно, адже як Христос віддався людям, так і блаженний Папа присвятив своє життя служінню іншим», – сказав під час освячення пам’ятника о. Василь БАГЛЕЙ.

Відео дня

Він також зазначив, що кошти на монумент Папи були пожертвувані молоддю Будилова.
Як уже повідомляв УНІАН, у липні минулого року у Тернополі в одній із зовнішніх ніш
римо-католицької парафії Воскресіння Господнього храму Божого Милосердя та Божої Неустанної Допомоги було встановлено пам’ятник Папі Івану Павлу II за участю митрополита Львівський римо-католицької церкви в Україні Мечислава МОКШИЦЬКОГО.
У 2008 році бронзове погруддя Папи встановили у місті Бережани Тернопільської області біля римо-католицького костьолу Різдва Діви Марії.

Раніше пам’ятники Іван Павлу ІІ були відкриті у Львові та в Одесі.
У 2005 році в Тернополі ім’ям Папи Римського Івана Павла IІ назвали площу на Східному масиві.