З 14 по 18 листопада в Москві пройде VI Форум богословів Східної та Центральної Європи, організований Римсько-Католицькою архієпархією Божої Матері в Москві і Католицьким Орденом Францисканців в Росії з благословення Архієпископа митрополита Павла Пецці та за участю благодійного фонду «Мистецтво добра». Співорганізатором Форуму виступає московський християнський Культурний Центр «Духовна Бібліотека», повідомляє сайт Архиєпархії Божої Матері в Москві.
Форум проводиться під егідою Богословського факультету Люблінського Католицького Університету ім. блаж. Іоанна Павла II. Натхненник і керівник проекту - відомий католицький богослов і маріолог професор о. Целестин Напюрковскій (Люблін, Польща).
Форум проходить в Росії вже вдруге: у 2010 р. заходи V Форуму богословів Східної та Центральної Європи проводилися в Санкт-Петербурзі.
Тема нинішньої зустрічі у Москві - «Культура, якої ми потребуємо: християнські цінності в сучасній Європі». Виступи учасників форуму будуть присвячені різним аспектам існування християнських цінностей у сучасній європейській культурі, богослов`я та історія культури як така. Форум торкнеться питань передачі християнських цінностей через духовну літературу, роботи над формуванням цінностей в студентському середовищі, проблеми фемінізму, погляд Католицької Церкви на всесвітню мережу Інтернет.
Особливим чином буде порушено тему існування християнської культури на теренах колишнього Радянського Союзу та країн «радянського табору».
Доповідачі та гості Форуму - відомі польські, словацькі, російські богослови, вчені, біблеїсти, викладачі вищих навчальних закладів, видавці духовної літератури, перекладачі, фахівці в галузі культури і мистецтва.
Організатори події впевнені, що культура сучасного суспільства та її вплив на особистість людини - спільна справа всіх християн. Тому, хоча ініціатива проведення Форуму і належить Католицької Церкви, особливу уваги, без сумніву, матимуть виступи православних гостей та учасників зустрічі. Адже саме Православна Церква прийняла на себе основний удар атеїстичної радянської культури.
Благовіст-інфо