Синод Української греко-католицької церкви направив багато звернень до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, але не отримав жодної відповіді.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив глава УГКЦ Блаженніший Святослав (ШЕВЧУК).
Блаженніший Святослав також зазначив, що ні в нього, ні в його попередника Кардинала Любомира (ГУЗАРА) так і не відбулося жодної особистої зустрічі з В.ЯНУКОВИЧЕМ.
«Єдиний момент, коли я міг з ним зустрітися, був під час його зустрічі в Страсний четвер цього року. Тоді Президент привітав мене з обранням і подарував великий букет білих троянд. Після цієї зустрічі не було жодного контакту», – сказав Предстоятель УГКЦ.
Блаженніший Святослав також пояснив, чому УГКЦ намагається завжди бути поза політикою.
«Різні церкви по-різному поводяться в політичному просторі. Коли мова йде про православні церкви, вони притримуються доктрини, що церква повинна шукати способу співпраці з владою. Католицька церква дотримується іншого поняття. Ми намагаємося завжди бути поза політикою. Не будучи зв’язаною з жодною політичною партією - мати можливість бути церквою. Інакше, вона перетворюється на суспільне угрупування. Церква має бути відкритою для всіх людей, і до правих, і до лівих, і до центристів. Коли церква перетворюється на політичну партією, вона стає на ту чи іншу сторону. А церква має проголошувати вічні істини», – підкреслив глава УГКЦ.