На Тернопільщині цьогоріч відбулося 13 професійних паломництв до Марійського духовного центру у Зарваниці.

Як повідомила кореспонденту УНІАН координатор мирянського апостоляту Тернопільсько-Зборівської єпархії Української греко-католицької церкви Анна ЗВАРИЧ, професійні прощі до Зарваниці було започатковано у 2002 році. «З того часу кожного року їх кількість збільшується. Для мирян, які разом працюють та об’єднані професійно, вже стало гарною традицією збиратися у Зарваниці та свідчити свою віру у Господа», – каже А. ЗВАРИЧ.

За її даними, на прощі приходять військові з усієї України, правоохоронці, митники, податківці, лікарі, освітяни та представники багатьох інших професій.
Останніми сезон професійних прощ закривали працівники контрольно-ревізійного управління Тернопільської області та автодорожники.

Відео дня

Зокрема на прощу працівників дорожніх служб прибуло 600 паломників з Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької та Волинської областей. Божественну Літургію у Соборі Матері Божої Зарваницької очолив генеральний вікарій Тернопільсько-Зборівської єпархії о. Андрій РОМАНКІВ.

Після літургії він нагородив керівників дорожніх служб грамотами та вручив ікони Матері Божої Зарваницької. Відтак відбулося водосвяття, Хресна дорога та екскурсія, яку провели семінаристи тернопільської семінарії.