У Тернополі сьогодні вранці відслужили Божествену літургію, за якою згадали людей, які роблять добрі справи у місті.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, богослужіння пройшло у Катедральному соборі Української Греко-Католицької Церкви Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці.

Участь у ньому взяли міський голова Сергій НАДАЛ, заступники очільника міста, працівники комунальних служб, начальник міського відділу міліцї Андрій МИТРОФАЙЛО, працівники правоохоронних органів та управління міністерства надзвичайних ситуацій.
Єпарх Тернопільсько-Зборівський Василій СЕМЕНЮК благословив міську владу та усіх присутніх і подякував їм за добрі справи, зроблені у Тернополі протягом року. С. НАДАЛУ та А. МАТРИФАЙЛУ владика вручив подяки.
«Усі добрі справи, які ми робимо на благо тернополян, ми робимо спільно з Божою поміччю. Попереду ще багато роботи. Сьогоднішня літургія стане добрим стимулом працювати ще краще та розвивати наше рідне місто спільними зусиллями», – сказав після завершення богослужіння С. НАДАЛ.

Попередньо у місцевих інтернет-ЗМІ з’явилася інформація, що сьогодні відбудеться літургія для людей, які брали участь у знесенні незаконно збудованої у парку Національного відродження культової споруди. Під час демонтажу каплиці та дзвіниці члени незареєстрованої громади проклинали усіх людей, які доклалися до руйнації їхнього, як вони переконані, святого місця.

Відео дня

Як уже повідомляв УНІАН, 30 вересня у Тернополі було розпочато демонтаж культової споруди, самочинно збудованої у парку Національного відродження. 10 найактивніших людей, які перешкоджали 30 вересня демонтажу, було затримано працівниками міліції. Трьох з них суд постановив протримати в ізоляторі 3 дні, ще сімох оштрафовано.

Повністю комунальники завершили демонтаж і розчистку території напередодні свята Покрови - 14 жовтня. На початку жовтня С. НАДАЛ пообіцяв, що люди, які взяли участь у демонтажі споруди сектантів, отримають подяки та матеріальні відзнаки від мерії та церкви.

«Відзначимо всіх – і комунальників, і правоохоронців, щоб люди відчули вдячність влади і Церкви. Бо стільки прокльонів, скільки вони там наслухалися… Людям потрібно компенсувати той моральний дискомфорт, щоб вони відчували, що вони чинили правильно», – сказав тоді С. НАДАЛ.

Довідка УНІАН. Капличку за 30 м від Співочого поля було самовільно збудовано на початку 2000-их років групою людей, які стверджували, що в цьому місці біля джерела їм явилася Матір Божа. Після цього група людей почала збиратися на богослужіння в цьому місці. Представники офіційних християнських Церков наголошували, що отці, які правлять богослужіння у капличці, не є висвяченими і не належать до жодної із традиційних конфесій.
За останні 1,5 року на самозахоплених у парку землях площею близько 1 га було збудовано каплицю, яку оточили кам’яним муром. Цього року на території почали зводити кам’яну дзвіницю.