16 жовтня у Львові відкрили новий храм Української греко-католицької церкви на честь блаженного священномученика Миколая (Чарнецького).
Про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

Чин освячення здійснив Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський. З ним співслужили отці редемптористи на чолі з протоігуменом о. Ігорем Колісником. «Кілька місяців будови увінчалися плодом. Менше ніж за півроку постала нова святиня. Погода, яка кілька останніх днів наполегливої підготовки до урочистості чинила перешкоди холодом, дощем та градом, у день освячення храму змінилася ясним небом і теплим сонечком», - зазначили отці редемптористи.

Численно зібрані люди взяли участь в освяченні новозбудованої дерев’яної церкви, яка постала на місці, де в майбутньому буде зведений великий мурований храм на честь священномученика Миколая. Серед вірних був також Мер Львова п. Андрій Садовий. Кожен із присутніх після Святої Літургії отримав реліквії блаженного Миколая (Чарнецького).

Відео дня

Настоятелем церкви призначений о. Ярослав Федунів, ЧНІ, ігумен монастиря Святого Альфонса. Наступна Свята Літургія у відкритому храмі відбудеться в неділю, 23 жовтня, о 8-00 і о 10-00. Це вже друга церква Блаженного Миколая (Чарнецького), яку відкривають редемптористи. Перший храм був освячений 21 листопада 2009 р. у м. Ковелі Волинської області.