За словами глави Конференції Єпископів Польщі, митрополита Перемишльського, архєпископа Юзефа Міхаліка, християни "включені у велику справу боротьби за Царство Боже". Про це повідомляє "Католицький оглядач".

"Ми, християни, ви і я, кожен з нас, ми включені у велику справу боротьби за Царство Боже на землі, у своєму серці, у серці свого сусіда, всюди. Ми включені в цю боротьбу з сатаною, із силами темряви, з могутністю зла", – заявив єрарх у своїй суботній проповіді в Кросно.

"Не випадково, що відбувається боротьба з хрестом, боротьба зі святими символами, що сатанізм поширюється, що зневажається Святе Письмо та святі символи, і що заохочується, оплачується за наші гроші, фінансується людей, щоб це все загострювалося", – зауважив архиєпископ. Однак, він визнав, що перед цими явищами "народ прокидається." "Кількість акцій протесту проти поширення сатанізму, проти розвитку цих різних зловживань неочікувана", – підкреслив він.

Відео дня

Архиєпископ наголосив, що "важливо, щоб ми собі усвідомили, що ми залучені до боротьби з силами темряви і що ми будемо нести відповідальність за те, чи буде панувати в наших серцях Царство Боже, чи буде панувати царство сатани".

"Потрібно, щоб ми були співпрацівниками доброї справи, Христа, що ми стали поруч із Ним. Щоб ми зрозуміли, чим є
віра, а віра є прагненням віддавати пріоритет Ісусові, Євангелію, надприродним цінностям – істині, що має перемогти, добру, яке треба вибирати. Силою Церкви кожний із нас", – сказав архиєпископ Перемишля.