Незабаром католицька церква проведе у школах відповідні заняття, а в костелах проголошуватимуться проповіді на футбольну тематику, повідомляє Корреспондент із посиланням на Polska The Times.

Зокрема, підкреслюється, йтиметься про толерантну поведінку на стадіонах під час Чемпіонату Європи з футболу.

"Проповідування слова Божого є єдиним способом, яким церква може підключитися до підготовки до Євро-2012", - певен священик Едвард Плен, який займається польськими спортсменами. Він підкреслив, що на сьогодні розроблений цикл релігійних занять для вчителів у школах, серед яких "Спорт і відновлення в розумінні релігії", "Спортсмени - свідки віри", "Божий допінг. Принцип переживання" та інші.

Відео дня

Під час таких занять учні дізнаються, що хороший вболівальник ніколи не насміхається над противником і не сумнівається у рішенні судді. Також планується обговорення біографій відомих футболістів, які активно пропагують віру в Бога. За інформацією отця Плена, спеціальний лист віруючим напередодні Євро-2012 адресують польські архієреї. Крім того, у своїх проповідях священики частіше звертатимуться до теми футболу.

Одночасно, на думку отця Плена, у церкві розуміють, що ситуація на стадіонах відразу не покращиться - не варто розраховувати на диво. "Ми хочемо показати, що Євро-2012 є нашою спільною справою. І якщо стадіони повинні стати культурними місцями, це - наша спільна справа", - цитує видання слова польського священика.