Вчора на Тернопільщині у Чорткові глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав ШЕВЧУК висвятив нового єпарха Бучацького Дмитра ГРИГОРАКА. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі чину отців-василіан, церемонія архієрейського найменування та єпископська хіротонія отця Д. ГРИГОРАКА відбулася в Катедральному храмі Святих апостолів Петра і Павла. Попередньо Папа Римський Папа Бенедикт XVI дав свою згоду на канонічний вибір Синоду Єпископів УГКЦ про призначення єпархом Бучацьким УГКЦ Д. ГРИГОРАКА.
«Не планую вносити в єпархію щось своє. Навпаки, я би хотів, щоби в єпархії в повноті діяв Господь, адже єпархія є Його, як і Христова Церква. Я є тільки тимчасовим управителем того, що належить Господеві. І тому вважаю своїм найбільшим завданням дати Господеві можливість в повноті діяти в Бучацькій єпархії, не заважати Богові в Його промислах, завше пізнати Його волю і втілювати її в життя», – сказав напередодні висвячення на єпископа Д. ГРИГОРАК.
Нововисвячений владика став другим єпископом Бучацької єпархії з часу її утворення в липні 2000 року. Від листопада 2000 року до липня 2007 року єпархію очолював владика Іриней БІЛИК, нині – канонік Папської базиліки Santa Maria Maggiore.
Отець Д. ГРИГОРАК останні чотири роки був Апостольским адміністратором Бучацької єпархії.

Довідка УНІАН. Площа Бучацької єпархії становить 5,466 тис. кв. км. В 314 парафіях душпастирює 190 священиків, діє 3 чоловічих і 2 жіночих монастирі, в семінарії навчається 55 семінаристів.
Бучацька єпархія об’єднує 14 деканатів: деканат міста Чорткова, Борщівський, Бучацький, Гримайлівський, Гусятинський, Копичинецький, Заліщицький, Золотопотіцький, Коропецький, Мельниця-Подільський, Монастириський, Підгаєцький, Пробіжнянський, Товстеньський.