17-18 вересня 2011 року представники українських силових структур візьмуть участь у Третьому всеукраїнському військовому паломництві до чудотворного відпустового місця УГКЦ у с. Зарваниця. На прощу запрошені представники військових ординаріатів Польщі, Німеччини, Словаччини та Словенії, а також представники християнських Церков України.

За повідомленням Департаменту УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, у паломництві візьмуть участь представники Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Внутрішніх військ МВС, Державної пенітенціарної служби України, Державної прикордонної служби та Міністерства надзвичайних ситуацій України. Паломництво очолить єпископ Михайло (Колтун), керівник Департаменту у справах душпастирства силових структур України.

У Зарваниці паломництво розпочнеться Молебнем у парафіяльній церкві та Панахидою, на якій згадають військовослужбовців та правоохоронців, котрі загинули під час виконання службових обов’язків. Пішою ходою паломники пройдуть до соборового комплексу Зарваницької Богородиці, де до них звернеться Владика Михайло. У вільний час після обіду відбудеться концерт військових оркестрів.

Відео дня

У програмі 17 вересня також передбачені: Хресна дорога, Літургія, похід зі свічками, концертна програма та нічні чування. 18 вересня Архиєрейська Літургія розпочнеться о 9:00. Після урочистого закриття паломництва учасники покинуть Марійський відпустовий центр. Перед тим кожному учаснику військового паломництва на згадку подарують спеціально виготовлений пам’ятний знак.

Департамент Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур України УГКЦ