Розпочалася проща заробітчан до Зарваниці.
Як повідомили кореспонденту УНІАН у пасторально-місійному відділі Української греко-католицької церкви, який організовує прощу, триватиме паломництво 10 днів. За цей час прочани пройдуть 240 км від Самбора до Зарваниці трьома областями: Львівською, Івано-Франківською, Тернопільською.
Розпочалася проща сьогодні о 7.00 літургією у храмі століття Різдва Богородиці у місті Самбір, після чого о 9.30 паломники вирушили до Зарваниці.
Дорогою прочани відвідуватимуть усі храми, де молитимуться за збереження українських родин та гармонію між батьками та дітьми.
Учасників прощі супроводжуватиме мікроавтобус, який везтиме їхній багаж і де вони у разі потреби можуть отримати медичну допомогу.
Координатором прощі є отець Василь ПОТОЧНЯК, який упродовж дев’яти років служив в Італії та опікувався духовним життям українських греко-католиків.
Довідка УНІАН. Марійський духовний центр у Зарваниці Тернопільської області входить до двадцятки Марійських центрів світу. Щороку на Всеукраїнські прощі сюди приходить до 100 тис. паломників.