Літня відпустка Папи Бенедикта XVI, яку він планує провести у своїй резиденції у Кастель-Гандольфо, розпочалася 6 липня. Під час відпочинку, який триватиме до кінця липня, не відбудеться жодних приватних і загальних аудієнцій.

Як повідомляє Католицький оглядач з посиланням на прес-бюро Апостольської Столиці, від’їзд Папи до літньої резиденції був відкладений на два дні, оскільки Бенедикт XVI хотів провести більше часу зі своїм братом Георгом Ратцінґером. Брат Папи перебуває в Римі протягом останніх двох тижнів з нагоди святкування діамантового ювілею їхніх із Бенедиктом XVI єрейських свячень.

3 серпня Папа відновить регулярні загальні аудієнції, які спочатку відбуватимуться на подвір’ї Апостольського палацу в Кастель-Гандольфо, і, крім того, транслюватимуться на великому екрані на площі св. Петра у Ватикані.

Відео дня

До Ватикану Папа повернеться на початку жовтня. Якщо у вересні на загальні аудієнції зголоситься велика кількість паломників, то їх перенесуть до Апостольської Столиці.

Відпустка Папи не буде лише часом відпочинку. Бенедикт XVI готуватиме промови і проповіді для Всесвітнього Дня молодів Мадриді 16-21 серпня. Крім того, на літо запланована праця над третьою частиною книги «Ісус із Назарета», присвяченої дитинству Ісуса.

Традиційно 26-28 серпня в Кастель-Гандольфо збереться «Коло учнів професора Ратцінґера – Папи Бенедикта XVI». Як поінформував о. Штефан Отто Хорн, глава ватиканської Фундації ім. Йосифа Ратцінґера – Папи Бенедикта XVI і організатор з’їзду колишніх учнів, темою зустрічі буде нова євангелізація. Цьогорічними гостями і промовцями будуть проф. Ханна-Барбара Герл-Фалковіч з Дрездена і Отто Ньюбауер, керівник віденської Академії євангелізації, яка виникла з ініціативи Спільноти Емануель.
РіСУ